Данія інвестує понад 550 млн євро в українську оборонну промисловість

Данія інвестує понад 550 млн євро в українську оборонну промисловість

Данія направить 4,2 мільярда датських крон (приблизно 563 млн євро) на розвиток оборонно-промислового комплексу України. Про це йдеться на сайті Міноборони країни.

Відомо, що 29 вересня до Києва прибув міністр оборони Троельс Лунд Поульсен. Під час зустрічі з представниками України він підписав протокол про наміри укласти низку контрактів з українськими оборонними підприємствами.

План буде профінансовано за рахунок 1,3 млрд датських крон (174 млн євро), які уряд виділив з держбюджету, та 2,9 млрд данських крон (389 млн євро) із заморожених російських активів.

"Важливо щоб ми продовжували підтримувати боротьбу України за свободу всіма можливими способами. Ось чому я дуже радий, що Данія тепер погодила з Україною спільні рамки того, як ми можемо найкраще використати 4,2 мільярди данських крон", - зазначив Поульсен.

Нагадаємо, що Литва вчергове передала Україні новий пакет військової допомоги

Як інформував "Ми-Україна" раніше, 10 листопада на пунктах пропуску до країн Європейського Союзу мають збирати біометричні дані негромадян країн ЄС. Повинна стартувати нова автоматизована система для відстеження перетину кордону: Система в'їзду/виїзду – Entry/Exit System (EES). Про те, як працюватиме система.

Головне