Данія анонсувала нову допомогу Україні на 116 млн доларів

Данія анонсувала нову допомогу Україні на 116 млн доларів

Уряд Данії оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму близько 783 мільйонів данських крон (приблизно 116 мільйонів доларів) для задоволення військових потреб країни. Про це повідомляє прес-службу уряду Данії.

Цей пакет спрямований на вирішення як короткострокових, так і довгострокових завдань у сфері оборони.

Більша частина коштів буде спрямована на придбання нової військової техніки через українську оборонну промисловість та міжнародних партнерів.

"путін продовжує свої жорстокі і криваві напади на українців. Дуже важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоб вона могла захистити себе", - заявив міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

Він наголосив, що цей двадцятий пакет військової допомоги розроблений з урахуванням потреб України і буде корисний як у найближчій перспективі, так і в майбутньому.

Ключовим елементом нового пакету стане збільшення промислового пулу на 300 мільйонів крон у 2024 році, що посилить українську оборонну промисловість. Також буде виділено додаткові 112 мільйонів крон на закупівлі через українські оборонні підприємства.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен підкреслив, що Копенгаген продовжує залишатися одним з найбільш відданих прихильників України і встановлює міжнародний стандарт підтримки країни.

Він підкреслив, що цей двадцятий пакет військової підтримки був складений з урахуванням побажань і потреб України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна продовжує досягати поставлених цілей у Курській області росії, на ранок 19 серпня Сили оборони змогли взяти полон російських військових, повідомив президент Володимир Зеленський. Про це повідомив Зеленський у Telegram за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Головне