Число загиблих в Туреччині та Сирії зросло до понад 15 000 людей 

Число загиблих в Туреччині та Сирії зросло до понад 15 000 людей 

Загальне число загиблих в Туреччині та Сирії внаслідок серії потужних землетрусів 6 лютого станом на ранок четверга, 9 лютого, становить щонайменше 15 383 осіб.

Про це пише The Guardian.

За даними турецького агентства з надзвичайних ситуацій, число загиблих у Туреччині за ніч зросла до 12 873 осіб у порівнянні з 12 391 увечері в середу. Найостанніша цифра із Сирії становить 2992 особи.

Рятувальники продовжують розбирання завалів та пошук людей. Очікується, що число загиблих внаслідок землетрусу силою 7,8 бала різко зросте, оскільки рятувальні операції подолали 72-годинну позначку. Експерти вважають її "найімовірнішим часовим проміжком для порятунку життів".

“Як правило, землетруси не вбивають людей, людей вбиває руйнування інфраструктури”, — сказав Ілан Келман, професор кафедри стихійних лих та охорони здоров'я в Університетському коледжі Лондона.

Погода також є одним з ключових факторів і зараз вона грає проти рятувальників в обох країнах, додав експерт. Від понеділка регіони, що постраждали від землетрусу, потерпають від низьких температур, а також від дощу та снігу.

"На жаль, це означає, що можлива гіпотермія, і люди, на жаль, гинуть через погоду", - сказав Кельман.

Нагадаємо, Посольство продовжує пошук українців в Туреччині після землетрусу 6 лютого. Наразі відновлено контакт із 74 українцями, ще 22 особи продовжують шукати. За даними відомства, кількість українців, яких знайшли після пошуків, постійно зростає. Двох осіб, яких вважали загиблими, дістали з-під завалів живими.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні в росії горів нафтопереробний завод “Ресурс”.  До квітня 2021 року Новошахтинский завод нафтопродуктів належав дружині Віктора Медведчука – Оксані Марченко. Вона мала 93% статутного капіталу ТОВ “Південь Енерго”, основним активом якого є НЗНП. 

Головне