Число загиблих у Туреччині зросло до 3381 людини

Число загиблих у Туреччині зросло до 3381 людини

В Туреччині та Сирії вже понад добу тривають рятувальні операції з пошуку та визволення людей з-під завалів, спричинених серією потужних землетрусів. Число загиблих у Туреччині станом на 9 ранку 7 лютого збільшилось до 3381 особи, постраждалих нині 20 436 людей.

Про це пише The Guardian із посиланням на актуальні дані Управління з надзвичайних ситуацій та стихійних лих. 

У Сирії говорять про 1444 загиблих. Сирійська опозиція заявила, що "сотні сімей" все ще перебувають під завалами. Таким чином в обох країнах смертоносний землетрус забрав життя вже понад 4,8 тис. людей. 

У ВООЗ попередили, що найближчими днями кількість загиблих може досягти позначки у 20 тис. осіб. 

“На жаль, ми завжди бачимо одне й те саме із землетрусами, а саме: початкові повідомлення про кількість загиблих чи поранених людей значно зростуть наступного тижня”, - зазначила старший офіцер ВООЗ з надзвичайних ситуацій у Європі Кетрін Смоллвуд. 

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622798594192408577

Нагадаємо, число загиблих у Туреччині ще кілька годин тому становило 2921 особи.

6 лютого Туреччину та Сирію сколихнула серія потужних землетрусів. В постраждалих регіонах обвалились тисячі будівель. Туди направлено наразі 10 176 рятувальників, а також 10 409 волонтерів AFAD та команд підтримки. Також організовано повітряний міст для доставки персоналу та всього необхідного в зону лиха. Наразі 18 літаків здійснили 80 вильотів, крім того, на постійній основі в зоні землетрусу працює сім вертольотів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві закордонних справ переконали ключових партнерів, що Україна може вийти на кордони 1991 року. Так прокоментував переговори очільник дипвідомства Дмитро Кулеба про закінчення війни.

Головне