Чи підтримає Іран Путіна у його протистоянні "Вагнеру", - іранський МЗС відповів

Чи підтримає Іран Путіна у його протистоянні

Іран вважає заколот у росії, розпочатий ватажком "вагнерівців" Євгеном Пригожиним, внутрішньою справою держави. Проте в іранському МЗС наголосили, що продовжують виступати на підтримку верховенства закону в країні та Володимира Путіна, пише The Jerusalem Post.

Іранські ЗМІ, на які посилається видання, наводять слова представника міністерства закордонних справ Насера Канаані. Він зазначив, що "події в росії є внутрішньою справою росії" та додав: "Іран підтримує верховенство закону в російській федерації".

Middle East Eye зазначає, що керівництво Ірану упродовж тривалого часу було одним з ключових союзників Москви. Вони об'єднались задля надання підтримки режиму президента Сирії Башара Асада проти опозиційних сил.

Видання пише, що один з Telegram-каналів, пов'язаних із Корпусом Вартових ісламської революції (КВІР) у суботу, 23 червня, оголосив про його готовність втрутитися, щоб захистити Путіна від можливого повалення його режиму силами ПВК "Вагнера".

"При необхідності, як ми запобігли падінню Асада, ми зможемо запобігти падінню Путіна", - йдеться в повідомленні.

Військовий оглядач Ігаль Левін - офіцер Армії оборони Ізраїля - написав, що серед бійців КВІР виникли непорозуміння через останні події в рф.

"У КВІРівських чатах Стражі с*уться зараз через те, на чиєму боці треба бути. Більшість висловлюється за те, що "Група Вагнера" продалася НАТО і кажуть, що добре, що в Ірані всі структури підпорядковані армії та КВІР, і що всілякі "ПВК" це згубний шлях", - пише він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Путін у зв’язку з останніми подіями в росії подзвонив своєму колезі з Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву. Під час розмови російський диктатор розповів своєму колезі про те, що наразі відбувається в росії, однак підтримки він не отримав. Президент Казахстану заявив, що нинішні події у рф – це її внутрішні справи.

Головне