Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарництві: деталі справи

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарництві: деталі справи

Суддя Київського апеляційного суду, в складі організованого угрупування, запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу за хабар у розмірі 35 тисяч доларів. Наразі всі причетні отримали підозру, справу скеровано до ВАКС.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

НАБУ та САП скерували до Вищого антикорупційного суду справу стосовно чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 35 тисяч доларів за зняття арешту з літаків.

Слідство встановило, що один із суддів, діючи в складі організованої групи, запропонував представнику приватного товариства задовольнити скаргу про скасування арешту майна. За це судді мали отримати зазначену суму неправомірної вигоди.

За даними НАБУ, передача коштів відбулася 28 листопада 2023 року. Суддя залишив собі 10 тисяч доларів, а решту 25 тисяч поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Після отримання грошей судді розділили кошти між собою.

Під час обшуків за місцем проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода. 30 листопада 2023 року суддям було повідомлено про підозру за отримання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою організованою групою осіб.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Вищий антикорупційний суд заочно заарештував народного депутата Андрія Одарченка, якого підозрюють у спробі підкупу високопосадовця Державного агентства з реконструкції.

Головне