Чотирилапі герої: вівчарки Ахілл і Квад допомагають розчищати Миколаївщину від ворожих мін (фото)

Чотирилапі герої: вівчарки Ахілл і Квад допомагають розчищати Миколаївщину від ворожих мін (фото)

Бельгійські вівчарки Ахілл та Квад разом із саперами виявили 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини. 

Про це повідомляє ДСНС України.

Всі знайдені небезпечні предмети сапери уже знищили.

Нині собаки разом із кінологами Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (Сумщина) працюють у Миколаївській області та щоденно обстежують близько 2000 кв.м.

“Щоденно в середньому вони проходять 2000 кв.м., всього вже обстежили понад 51 га замінованих територій”, - додали у ДСНС.

Бельгійські вівчарки з раннього віку треновані на пошук вибухових предметів. Вони обнюхують стежку у межах визначеного периметра, повертаються тим же маршрутом, яким йшли, і рухаються далі, допоки не пройдуть весь квадрат. 

Якщо пес чує запах вибухівки, зупиняється на певній відстані, і тоді до роботи беруться сапери.

Нагадаємо, піротехніки ДСНС знешкодили нездетоновану фугасну авіаційну бомбу (ФАБ) вагою у 500 кілограмів, яку на полі знайшов фермер у Запорізькій області. Відомо, що на території власного поля місцевий аграрій виявив вибухонебезпечний предмет - нездетонована ФАБ-500.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в аеропорту Міядзакі на південному заході Японії 2 жовтня вибухнула нерозірвана американська бомба часів Другої світової війни, утворивши великий кратер на руліжній доріжці та спричинивши скасування понад 80 рейсів.

Головне