Чорна вода та мертва риба: росіяни труять річки на Чернігівщині

Чорна вода та мертва риба: росіяни труять річки на Чернігівщині

На Чернігівщині зафіксовано серйозне забруднення місцевих водойм, яке, ймовірно, спричинене скидами з території росії. Про це повідомили громади кількох населених пунктів області, зокрема Чернігова, Сосниці, Батурина та Мені.

Найбільше занепокоєння викликає ситуація на річці Десна. Батуринська громада повідомила про різку зміну кольору води та масову загибель риби.

"Вода стала чорного кольору, а зверху пливе мертва риба. Ймовірно, скиди пливуть з російської території. Очікується, що 27 серпня вони потраплять у річку Десна", - йдеться у дописі. 

У зв'язку з цим місцева влада закликала населення утриматися від купання, вилову риби та використання річкової води для господарських потреб, наголошуючи на потенційній загрозі здоров'ю.

Подібні заборони на купання введено також у Мені та Сосниці. Сосницька громада попередила, що забруднення може спостерігатися від устя річки Сейм в напрямку Малого Устя, Бутівки і далі за течією.

Проблема торкнулася і Чернігова, де місцеві депутати повідомили про масову загибель риби та качок у річці Стрижень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЦПД попереджає, що ворожі інформаційні ресурси поширюють фейк, що українські захисники нібито готуються застосувати хімічну зброю. Також російські пропагандисти вчергове поширюють фейк про буцімто створення Україною "брудної бомби". 

 
 

Головне