Чоловіків, які незаконно виїхали з України, притягнуть до відповідальності, - Держприкордонслужба

Чоловіків, які незаконно виїхали з України, притягнуть до відповідальності, - Держприкордонслужба

Чоловіків, які є військовозобов'язаними та незаконно виїхали з країни після повномасштабного вторгнення, притягнуть до відповідальності після повернення в Україну. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, в Україні прикордонники щоденно фіксують спроби незаконного виїзду з країни і це відбувається стабільно. І стається це як на пунктах пропусків, так і поза ними.

"Якщо ж хтось у незаконний спосіб все ж таки перетнув державний кордон, надалі, коли вони будуть повертатися, вони будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона надалі уникне відповідальності відповідно до законодавства України", - наголосив Демченко.

Разом з тим речник ДПСУ визнав, що наразі кількість спроб незаконного перетину кордону дещо зменшилася.

Нагадаємо, військовий аналітик Владислав Селезньов заявив, що усі ухилянти, які зараз переховуються за межами України, будуть змушені прийти за новими паспортами, коли їхній термін дії закінчиться.

"У будь-якому разі термін дії закордонного паспорта колись буде спливати. І кожен громадянин України, який в той чи інший спосіб ховається за межами нашої країни, яка перебуває у війні, він все одно прийде у відповідну установу, організацію, щоб отримати новий бланк того самого закордонного паспорта”, – наголосив Селезньов.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Державної прикордонної служби України виявили на кордоні з Румунією тіло людини. Це вже 24 випадок виявлення тіла на кордонах України від початку повномасштабного вторгнення рф.

Головне