Чоловік намагався потрапити до Румунії на підводному скутері, - ДПСУ

Чоловік намагався потрапити до Румунії на підводному скутері, - ДПСУ

Прикордонники Ізмаїльського загону виявили 38-річного чоловіка, який намагався нелегально потрапити до Румунії через річку Дунай. Інцидент стався під час патрулювання державного кордону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

“Плавця” помітили за 100 метрів від лінії кордону. Щоб уникнути виявлення, чоловік намагався плисти під водою, проте періодично змушений був підніматись на поверхню для подиху. Він використовував скутер, сподіваючись швидше подолати водний маршрут.

Однак план не увінчався успіхом - пильні прикордонники помітили і затримали його. Як з'ясувалося, це вже друга спроба чоловіка втекти за кордон. У 2022 році він намагався потрапити до Молдови суходолом, але також зазнав невдачі.

“Нагадуємо, що такі "турне" по Дунаю не тільки незаконні, а й можуть бути вкрай небезпечними, адже швидка течія, велика глибина, вир та інші природні чинники є загрозою здоров’ю та життю людини”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Закарпатті наряд відділу “Вилок” Мукачівського загону затримав чотирьох осіб і 14-річного підлітка, які намагалися незаконно перетнути кордон, перепливаючи річку Тису.

Головне