Чоловік кинув "коктейлі Молотова" у штаб-квартиру правлячої партії у Токіо: його заарештовано

Чоловік кинув

Правоохоронці у Токіо заарештували чоловіка, який кинув “коктейлі Молотова” в штаб-квартиру головної правлячої Ліберально-демократичної партії Японії.

Про це повідомляє японський суспільний мовник NHK.

За інформацію місцевої поліції, чоловік кинув щось, схоже на коктейлі Молотова, перед штаб-квартирою в суботу, 19 жовтня. Внаслідок цього постраждалих не зафіксовано. 49-річного підозрюваного затримали за підозрою у перешкоджанні громадському порядку.

Як відомо, чоловік близько шостої ранку під'їхав на фургоні до штаб-квартири і кинув від п'яти до шести легкозаймистих бомб. Одна з пляшок потрапила до поліцейської машини.

Після цього він намагався протаранити автомобілем паркан до території приміщення офісу прем'єр-міністра та кинути димову шашку. Але поліція завадила правопорушнику.

Поліція знайшла у фургоні близько 10 поліетиленових баків і, схоже, невикористані запальні шашки. Повідомляється, що підозрюваний відмовився говорити про звинувачення.

Нагадаємо, МЗС росії заявило про "рішучий протест" посольству Японії в Москві через прийдешні спільні японсько-американські військові навчання поблизу Курильських островів. У відомстві пригрозили "неминучими контрзаходами" для захисту суверенітету рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда підписали двосторонню безпекову угоду на полях саміту "Групи семи" в Італії.

Головне