Чоловік, який стріляв по військових у Луцьку, отримав підозру

Чоловік, який стріляв по військових у Луцьку, отримав підозру

Офіс генерального прокурора України повідомляє про повідомлення про підозру чоловіку, який обвинувачується у збройному нападі на військовослужбовців територіального центру комплектування (ТЦК) у Луцьку. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Інцидент класифікується як замах на вбивство військовослужбовця при виконанні обов'язків згідно зі статтею 348 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, 27 серпня 2024 року підозрюваний, озброєний мисливською рушницею, здійснив серію пострілів по території ТЦК. Перший постріл був спрямований безпосередньо на військовослужбовця, який охороняв об'єкт.
Наступні п'ять пострілів були здійснені по будівлі центру, яка є режимним об'єктом.

У відповідь на атаку військові відкрили вогонь, змусивши нападника втекти. Внаслідок інциденту один військовослужбовець отримав поранення і був госпіталізований. На даний момент його стан оцінюється як стабільний.

Під час затримання у нього було вилучено зброю, яка, ймовірно, використовувалася під час нападу. Наразі триває розслідування, а прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

У разі доведення вини, чоловіку загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Нагадаємо, підрозділи Сил спеціальних операцій знищили 7 одиниць ворожої техніки в Курській області. Про це повідомляють ССО.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Харкові затримали співробітника українського банку, який працював на російську воєнну розвідку і допомагав планувати ракетно-бомбові атаки на місто.

Головне