Членство нардепки у фракції "Слуга народу" призупинили

Членство нардепки у фракції

Членство народної депутатки України Людмили Марченко у фракції "Слуга народу" призупинили. Про це повідомили голова фракції у Верховній раді Давид Арахамія та речниця фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Юлія Палійчук у коментарі "Суспільному".

"Членство Людмили Марченко у фракції політичної партії "Слуга Народу" призупинено. Рішення про її виключення буде ухвалено на найближчому засіданні фракції", - повідомив Арахамія.

За словами Палійчук, рішення про виключення Марченко з партії буде прийнято на найближчому засіданні фракції. Причиною цьому стало оголошення НАБУ підозри Марченко у зловживанні впливом та отриманні неправомірної вигоди.

Крім того, достроково припинили повноваження цієї депутатки і в Тернопільській обласній організації партії "Слуга народу".

"Наша партія безкомпромісно та швидко реагувала та буде реагувати на будь-які прояви корупції", – додала голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру народній депутатці та її помічниці у зв’язку зі зловживанням впливом. Як зазначається, нардепка разом зі своєю помічницею пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду.

Вони повинні були забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Крім того, чоловіка мали внести до Інформаційної системи “Шлях”.

Після отримання відповідного дозволу помічниця нардепки зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів. Йдеться про суму в 2800 доларів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,

Головне