Чинний нардеп недостовірно задекларував понад 24 млн грн у криптовалюті: йому оголосили підозру

Чинний нардеп недостовірно задекларував понад 24 млн грн у криптовалюті: йому оголосили підозру

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою встановили факт недостовірного декларування чинним народним депутатом понад 24 млн гривень у криптовалюті. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Народний обранець задекларував криптовалюту в 2020 році. Однак правоохоронці встановили, що криптогаманець ніколи йому не належав - всі транзакції по ньому здійснювали іноземці, які не пов'язані з фігурантом справи.

"НАБУ і САП повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік чинному народному депутату України.

За даними слідства, у 2020 році народний обранець задекларував криптовалюту ринковою вартістю понад 24 млн грн, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Разом з тим, НАБУ і САП з’ясували, що зазначений нардепом криптовалютний гаманець насправді ніколи йому не належав, а транзакції з придбання зазначеної у щорічній декларації криптовалюти здійснювались громадянами іншої держави, які не мають жодного відношення до суб’єкта декларування", - йдеться у повідомленні.

У Бюро наголосили, що розслідування було успішним завдяки співпраці з компетентними органами США.

Разом з тим НАБУ висловило подяку американському посольству та партнерам за "навчання детективів передовим методикам крипторозслідувань", які сприяють викриттю правопорушень у цій сфері.

Як повідомляли "Ми-Україна", Вищий антикорупційний суд арештував $1,5 мільйона криптоактивів колишнього очільника Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Головне