Чи зростає споживання електроенергії в Україні через похолодання: розповіли в “Укренерго”

Чи зростає споживання електроенергії в Україні через похолодання: розповіли в “Укренерго”

Рівень споживання електроенергії 14 жовтня відповідає сезонним показникам. Але 13 жовтня добовий максимум споживання був на на 4,2% вищим, ніж минулої неділі через зниження температури повітря. Про це повідомляє “Укренерго”.

За даними компанії, рівень використання електроенергії станом на 09:30, був таким же, як у цей час попереднього робочого дня - п’ятницю, 11 жовтня. 

“Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності”, - зазначили у НЕК.

Енергетики закликають користуватися потужними електроприладами у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00.

Також протягом доби відбуватиметься імпорт з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальний обсяг - 6 367 МВт·год, максимальна потужність в окремі години - до 1 339 МВт.

Крім того в “Укренерго” повідомили, що через бойові дії та з інших причин вранці повністю або частково знеструмлені 553 населені пункти. Знеструмлення зафіксовані у Донецькій,  Харківській, Сумській, Чернігівській областях

Через наслідки негоди знеструмлені 30 населених пунктів у Дніпропетровській, Чернігівській і Волинській областях.

Через технологічні причини є знеструмлені споживачі у Кіровоградській і Запорізькій областях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, понад 16 000 споживачів залишилися без електропостачання 14 жовтня через ворожі обстріли у Донецькій, Чернігівській, Сумській областях.

Головне