Четверту добу тривають запеклі бої, штурми не припиняються, – Барабаш про ситуацію в Авдіївці

Четверту добу тривають запеклі бої, штурми не припиняються, – Барабаш про ситуацію в Авдіївці

Авдіївка сьогодні, 13 жовтня, переживає четверту поспіль добу активних бої та безперестанних штурмів. Ситуація у прифронтовому місті на Донеччині залишається складною, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш

"Четверту добу тривають бої. Запеклі і насправді без перерви. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. (росіяни− ред.) гатять з усього, що у них є. Ніч у Авдіївці дуже гаряча була - декілька авіаракетних ударів було по самому місту", - розповів він. 

Барабаш підкреслив, що ворожі штурми тривають упродовж всієї доби -  без перерв вдень чи вночі - окупанти лізуть " як таргани". 

Минулої дози, за словами голови МВА, на Авдіївському напрямку противник дуже активно використовував велику кількість броньованої техніки. 

Водночас Барабаш заявив, що українські захисники "стоять незмінно на свої позиціях, бо не люди, а титани". 

Нагадаємо, речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі стріму на "Ми-Україна" підтвердив застосування ворогом фосфорних боєприпасів по Авдіївці у ніч на 13 жовтня. Він наголосив, що таке озброєння росіяни застосовують не вперше, а реакції з боку міжнародних організацій щодо цього досі нема.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Сергій Братчук розповів, що російське окупаційне військо розраховувало на так званий бліцкриг в Авдіївці, натомість втратило велику кількість особового складу та військової техніки. За його словами, йдеться про полк ліквідованих окупантів та, як мінімум, утричі більшу кількість поранених.

 

 

Головне