Чеська ініціатива: перші снаряди для України очікуються в червні

Чеська ініціатива: перші снаряди для України очікуються в червні

Перші снаряди, куплені в рамках чеської ініціативи щодо додаткових поставок військової амуніції Україні, надійдуть у країну вже наступного місяця. 

Про це перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу заявив глава МЗС Чехії Ян Ліпавський, повідомляє FREEДОМ.

“Зараз ми концентруємося на виконанні тих угод, які були укладені та оплачені. Й ми вдячні за кожен євро, кожен долар, який був спрямований на цю чеську ініціативу щодо боєприпасів. Я думаю, що в червні перші снаряди фізично будуть на території України, вони допоможуть захистити суверенітет України від російського вторгнення”, - зазначив він.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що Європа стоїть перед тривалою конфронтацією з росією. Він зазначив, що підтримка України захищає безпеку ЄС, і закликав встановити чіткі кордони для рф, щоб уникнути майбутніх ускладнень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок оголосила про надання Україні гуманітарної допомоги на суму 60 мільйонів євро.

Головне