Червоний Хрест абсолютно байдужий до питання депортації дітей, - Кондратюк

Червоний Хрест абсолютно байдужий до питання депортації дітей, - Кондратюк

Міжнародні організації, які відповідальні за повернення викрадених росією українських дітей, серед яких і Червоний хрест, абсолютно байдужі до питання їхньої примусової депортації.

На цьому наголосила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Одне з найголовніших питань - це звісно реальний вплив на міжнародні організації, які безпосередньо повинні займатися поверненням наших дітей, такі як Червоний Хрест і які абсолютно байдужі до цього. Нам треба докласти максимально зусиль, щоб якомога більше міжнародних спільнот говорили про це і робили зміни в статуті цієї організації, і докладали максимально зусиль, щоб змусити їх нарешті діяти", - зазначила заступниця Голови Верховної Ради України.

Як відомо, раніше цього місяця Організація з безпеки та співробітництва у Європі визнала депортацію дітей з України воєнним злочином. Також в ОБСЄ звинуватили рф у тому, що вона “не робить жодних кроків для активного сприяння поверненню українських дітей”, а навпаки “створює різноманітні перешкоди для сімей, які прагнуть повернути своїх дітей”.

До цього також ПАРЄ визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію росії. Асамблея також закликала Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час візиту Президента Володимира Зеленського до Ватикану, він закликав Папу Римського Франциска приєднатися до зусиль України, спрямованих на повернення викрадених росією дітей.

Головне