Червоний Хрест відреагував на обстріл вантажівки на Донеччині

Червоний Хрест відреагував на обстріл вантажівки на Донеччині

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на смерть співробітників своєї гуманітарної місії. Про це повідомляє пресслужба МКЧХ.

"Я рішуче засуджую атаку на персонал Червоного Хреста. Нерозумно, щоб обстріл потрапив на місце роздачі допомоги. Сьогодні наші серця розбиті, коли ми оплакуємо втрату наших колег і дбаємо про поранених", - заяивила президент МКЧХ Мір’яна Сполярич.

Відомо, що співробітники Червоного Хреста готувалися до роздачі деревних та вугільних брикетів у селі Віролюбівка Донецької області вразливим домогосподарствам, щоб підготувати їх до опалювального сезону.

"Команди МКЧХ регулярно присутні в Донецькій області, а наші автомобілі чітко позначені емблемою Червоного Хреста. Смерть трьох колег МКЧХ сталася на тлі різкого зростання кількості гуманітарних організацій, убитих у всьому світі за останні два роки", - додали у МКЧХ.

Червоний Хрест закликав поважати міжнародне гуманітарне право, в тому числі шляхом вжиття всіх можливих запобіжних заходів.

Нагадаємо, що у Віролюбівці на Донеччині через ворожий обстріл загинули працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська вдруге обстріляли селище Борова на Ізюмщині, внаслідок чого троє рятувальники отримали поранення, а дві особи загинули. 

Головне