Чернєв: Україна розробляє власну систему ППО середньої дальності

Чернєв: Україна розробляє власну систему ППО середньої дальності

В Україні наразі розробляють власну систему ППО середньої дальності. Про це розповів заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” на каналі “Ми-Україна”.

За його словами, ця ППО не буде аналогом Patriot, SAMP-T чи IRIS-T. Вона буде більше схожа до HAWK - системи середньої дальності.

“У нас розробляють новітні системи ППО, які середньої дальності. Це звісно не аналог Patriot, SAMP-T чи IRIS-T”, - зазначив Чернєв.

При цьому він зазначив, що ці системи не лише української розробки, але і будуть українського виробництва.

"Вони українського виробництва і української розробки. Проходять тестування досить вдало", - додав парламентар.

Нагадаємо, що Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, Сили протиповітряної оборони України не можуть збивати російські крилаті ракети Х-22 та “Онікс” через особливості їхнього руху та запуску.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.