Чернігівська ТЕЦ тимчасово зупинила роботу: все, що відомо 

Чернігівська ТЕЦ тимчасово зупинила роботу: все, що відомо 

На Чернігівській теплоелектроцентралі ввечері 29 червня виникло загоряння трансформатора струму. Інцидент стався близько 20:26, в цей час до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу.

Як розповів "Суспільному" представник "Теплокомуненерго" Олексій Щербина, причиною займання попередньо вважають коротке замикання. Він зазначив, що пошкоджене обладнання не є критично важливим, проте для ліквідації пожежі були викликані рятувальники.

Площа горіння склала приблизно три на три метри і була обмежена самим обладнанням. Варто зауважити, що цей трансформатор струму вже був пошкоджений ще у 2022 році. Щербина також припустив, що причиною загоряння могло стати перенапруження в мережі.

Рятувальники ДСНС оперативно відреагували на виклик. За інформацією речниці відомства у Чернігівській області Ірини Корінь, пожежу вдалося ліквідувати вже о 20:55, менш ніж за півгодини після надходження повідомлення.

Наразі Чернігівська ТЕЦ тимчасово призупинила роботу. Персонал станції займається введенням обладнання в робочий стан. За прогнозами фахівців, станція зможе відновити свою роботу приблизно через дві години після інциденту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Укрененрго" повідомили, що по всій Україні 30 червня будуть введені обмеження на споживання електроенергії. В останній день червня з 17:00 до 23:00 може збільшуватись обсяг обмежень споживання електрики. Детальні графіки годинних відключень доступні на сайтах обленерго та їх соціальних мережах.

Головне