Черга з фур розтягнулася на 30 км: Україна створила Штаб допомоги водіям через страйк поляків на кордоні

Черга з фур розтягнулася на 30 км: Україна створила Штаб допомоги водіям через страйк поляків на кордоні

Кордон України та Польщі заблокований уже понад 10 днів. Нині черги з фур вже розтягнулася на понад 30 км. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. В бік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, вбік Рави Руської - понад 10 км, убік Краківця - понад 16 кілометрів", - зазначив Кубраков.

Також він додав, що Міністерство розвитку громад разом з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. 

"Його ключова задача - забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним", - наголосив міністр.

Крім того Кубраков заявив, що Міністерство спільно з профільними відомствами працюватиме над евакуацією водіїв в Україні за потреби. 

"Працюватиме Штаб допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена", - зазначив міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна", доктор економічних наук, професора Київського національного університету Андрій Длігач вважає, що після приходу до польської влади нового коаліційного уряду проблема з блокадою перевізників зникне.

Головне