Черги на АЗС та закриті відділи поліції: окупанти евакуюються з Запорізької області

Черги на АЗС та закриті відділи поліції: окупанти евакуюються з Запорізької області

Російські окупанти почали так звану евакуацію місцевих жителів з тимчасово окупованого Токмака Запорізької області. Вивозять людей у напрямку Бердянська. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

"Цій процедурі підлягають представники так званої місцевої “влади”, колаборанти, діти, вчителі та вихователі. При цьому, батькам дітей погрожують не зарахувати навчальний рік в разі відмови "евакуювати" дитину", - зазначили у Генштабі.

Також є інформація, що на окупованих територіях є проблеми з пальним.

"На АЗС спостерігаються черги за пальним, усім водіям  повідомлено, що нових поставок пального не планується", - йдеться у повідомленні.

Крім того у Генштабі наголошують, що окупанти масово знищують свою документацію.

"В населеному пункті Веселе Запорізької області зачинено та не функціонує місцевий відділ поліції ворога. Напередодні спостерігалось знищення документації цієї установи", - вказано у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", окупанти у тимчасово окупованому Мелітополі переодягаються у цивільний одяг та переховуються. Також загарбники на окупованих територіях Запорізької області мішками палять документи, повідомив мер Мелітополя Іванн Федоров.

Нагадаємо, раніше російські окупанти оголосили на захоплених територіях Запорізької області евакуацію населення з міст, що знаходяться біля лінії фронту. Гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький назвав це вимушеним заходом "для забезпечення безпеки мешканців на прифронтових територіях". Всього людей планують вивезти з 18 населених пунктів Запорізької області.

Головне