Черговий шантаж: рф не перестала виконувати свої зобов'язання по угоді про СНО

Черговий шантаж: рф не перестала виконувати свої зобов'язання по угоді про СНО

Заява російського диктатора Володимира Путіна про призупинення участі рф у договорі про стратегічні наступальні озброєння (СНО) є черговим політичним шантажем.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив Тарас Жовтенко, експерт з міжнародної безпеки фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва".

Він пояснив, що в самому тексті договору не передбачений такий механізм як "призупинення участі", можна просто вийти з цього договору, але тоді треба за 90 днів попередити іншу сторону.

"Вони продовжують передавати інформацію американській стороні. Крім того, путін заявляв, що росія не буде збільшувати кількість носіїв ядерної зброї. А також, що росія не буде проводити нових ядерних випробувань - тобто не буде доробляти нову стратегічну ядерну зброю. Це теж лягає в рамках цього документу. Тобто з одного боку вони кажуть, що призупиняють свою участь - от вам загроза і шантаж, але "ви на нас не дуже сердьтеся, адже ми й надалі виконуємо умови цього договору", - розповів Жовтенко.

Нагадаємо, про призупинення участі в СНО Путін заявив в ході нещодавнього послання до Федеральних зборів.  Підставою для такого кроку глава Кремля назвав деградацію відносин двох країн. Після виступу Путіна російське МЗС опублікувало роз’яснення, в якому рф обіцяє зберігати кількісні обмеження, зафіксовані в СНО та повідомляти США про пуски балістичних ракет.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні арештували активи російського бізнесмена, який причетний до фінансування збройної агресії проти України. За даними СБУ, суд арештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка. Ідеться про суму у 60 млн грн.

Головне