Через ворожі обстріли знеструмлено 7000 абонентів у п’яти областях, - Міненерго

Через ворожі обстріли знеструмлено 7000 абонентів у п’яти областях, - Міненерго

Понад 7 тисяч абонентів залишилися без електропостачання у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській та Харківській областях через обстріли, а в Кіровоградській, Чернігівській та Одеській областях - через негоду.

Про це повідомляє міністерство енергетики України.

На Дніпропетровщині внаслідок бойових дій без світла 1,4 тис. споживачів.

На Київщині унаслідок технологічних причин без електропостачання 526 абонентів у двох населених пунктах.

На Чернігівщині через погодні умови без електропостачання залишилися 1,3 тис. абонентів у восьми населених пунктах. Унаслідок обстрілів рф залишаються знеструмленими 27 населених пунктів - 1,9 тис. домогосподарств.

На Донеччині внаслідок бойових дій за минулу добу знеструмлено 1,2 тис. споживачів. Відновлено енергопостачання для 3,9 тисячі абонентів у 14 населених пунктах. Наразі без напруги залишаються 114 міста та сіл -  79,3 тис. домогосподарств.

У Запорізькій області через технологічні порушення без електроенергії залишалось 3,8 тис. споживачів, на ранок їх заживлено. Внаслідок бойових дій знеструмлено 2,6 тис. абонентів. Загалом через бойові дії без напруги 6,3 тис. домогосподарств.

На Кіровоградщині через несприятливі погодні умови повністю знеструмлено 19 населених пунктів, а частково – шість, без напруги 5,6 тисячі споживачів.

У Одеській області через несприятливі погодні умови знеструмлено 785 абонентів у шістьох населених пунктах. А через технологічні порушення без світла 1,7 тисячі абонентів у двох населених пунктах.

На Сумщині через технологічні порушення знеструмлено 3,4 тис. споживачів у двох населених пунктах. Загалом без світла залишаються 120 міст та сіл - 12,2 тис. абонентів. У двох населених пунктах через пошкодження газопроводів відключено від газопостачання 360 домогосподарств. 

На Харківщині внаслідок бойових дій додатково знеструмлено 1,9 тис. абонентів. На ранок через бойові дії без напруги 42,3 тис. споживачів у 99 населених пунктах. У одному з них внаслідок витоку газу було відключено від подачі газу 6973 споживачів. Наразі газопостачання вже відновлено.

У Херсоні без електрики залишилось 3842 споживачі. Загалом в області без світла понад 25 тис. абонентів у 45 населених пунктах. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія продовжує обстрілювати енергетичну інфраструктуру. Загрожує, зокрема, й об'єктам атомної генерації. У вересні російські окупанти майже 130 разів запускали дрони-камікадзи і крилаті ракети біля українських АЕС.

Головне