Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб'єктах в деяких областях будуть застосовані чотири черги відключень

Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб'єктах в деяких областях будуть застосовані чотири черги відключень

Через технічні проблеми на двох енергетичних об'єктах низка областей України зіткнулася з необхідністю впровадження чотирьох черг відключень електроенергії. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Ці заходи торкнуться Києва та дванадцяти областей, включаючи Київську, Черкаську, Чернігівську, Житомирську, Харківську, Полтавську, Сумську, Запорізьку, Донецьку, Дніпропетровську та Кіровоградську.

Графік відключень діятиме з 8:00 до 22:00. Водночас, позитивною новиною стало підключення до енергосистеми одного з атомних блоків після планового ремонту та перезавантаження ядерного палива, що має сприяти стабілізації енергосистеми країни.

“Після планового ремонту та перевантаження ядерного палива до енергосистеми підключено один з атомних блоків – це позитивно вплине на стабільність енергосистеми”, – нагадала Гринчук.

Нагадаємо, графіки відключень світла у середу, 18 липня, діятимуть впродовж усієї доби. Про це повідомили у НЕК "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник уряду Денис Шмигаль заявив, що з 20 липня можна розраховувати на покращення ситуації в енергетиці, адже на деяких об'єктах генерації завершаться ремонтні роботи. 

Головне