Через український морський коридор перевезли рекордні 55 млн тонн вантажів

Через український морський коридор перевезли рекордні 55 млн тонн вантажів

За 10 місяців роботи українського морського коридору було перевезено 55 млн тонн, що є рекордною кількістю вантажів. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад.

За 10 місяців було завантажено 1954 судна, а 37,4 млн тонн агропродукції через морський коридор експортували до 45 країн.

"55 млн тонн вантажів — вантажообіг портів Великої Одеси за 10 місяців роботи українського коридору", - заявляє Міністерство.

Україна залишається "топекспортером агропродукції та гарантом продовольчої безпеки світу", попри постійні обстріли РФ портової інфраструктури.

Наразі 68 кораблів знаходяться в очікуванні на вхід до портів Одеси, Чорноморська та Південного. Ці порти готуються до експорту майже 2 мільйонів тонн різноманітних вантажів.

Нагадаємо, російські окупаційні війська атакували дронами-камікадзе Нововоронцовку, що на Херсонщині. Внаслідок російської агресії пошкоджено карету швидкої допомоги та цивільний автомобіль, водій якого отримав поранення. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила важливе рішення стосовно підтримки осіб, які постраждали внаслідок військових дій.
 

Головне