Через спалах "нової хвороби": сенатори просять Байдена заборонити поїздки в Китай

Через спалах

Група сенаторів-представників Республіканської партії закликала Білий дім запровадити тимчасову заборону на поїздки між США та Китаєм. Їх стурбував стрімкий стрибок захворюваності на респіраторні хвороби, який в КНР спостерігається останніми тижнями, пише Reuters.

Звернення до адміністрації президента США Джо Байдена скерували п'ятеро сенаторів на солі з Марко Рубіо. 

"Потрібно невідкладно обмежити поїздки між Сполученими Штатами та (Китаєм), поки ми не дізнаємося більше про небезпеки, пов'язані з цією новою хворобою", - вказано у листі представників верхньої палати Конгресу США.

У Білому домі заявили, що уважно стежать за ситуацією в Китаї, проте поки що нічого дивно виявлено не було. 

"Це сезонні тенденції. Нічого незвичайного не відбувається... Наразі немає жодних ознак того, що є якась сполучна ланка між людьми, які звертаються за допомогою до відділення невідкладної допомоги США та спалахом респіраторних захворювань у Китаї", - прокоментував представник адміністрації Байдена.

В китайському дипвідомстві у США назвали лист сенаторів "суто зловмисними вигадками".

Нагадаємо, у Китаї останнім часом спостерігається різкий сплеск захворюваності на респіраторні захворювання серед дітей. Медичні заклади не справляються з напливом пацієнтів, щодня до дитячих медустанов країни установи звертається по більш як 7000 юних пацієнтів. Така ситуація в Китаї не могла не привернути особливу увагу світової спільноти, після того, як дням ВООЗ попросила владу країну надати додаткові дані по кількості хворих та "осередках невстановленого типу пневмонії у дітей". Після отримання запитуваних даних фахівці організації заявили, що китайські дані свідчать про відсутність "жодних незвичайних або нових патогенів". Також в організації допустили, що сплеск, ймовірно, спровокований збільшенням кількості дітей, які заразилися патогенами, яких вони уникали протягом двох років обмежень, пов'язаних із коронавірусною пандемією.

Як писав Ми-Україна" раніше, на сьогодні на території України циркулює понад 13 штамів Ковіду. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб. Нині епідпоріг перевищено у трьох областях.

Головне