Через російську збройну агресію загинули щонайменше 575 дітей, – Лубінець

Через російську збройну агресію загинули щонайменше 575 дітей, – Лубінець

За офіційними даними, 575 дітей загинули, а 1609 отримали поранення, проте реальні цифри можуть бути значно вищими. Про це повідомив Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

Під час зустрічі з делегацією німецького бундестагу на чолі з Нільсом Грюндером Лубінець наголосив на систематичних порушеннях росією Женевських конвенцій щодо захисту цивільного населення та поводження з військовополоненими.

"Щодня українці гинуть та зазнають травмувань через російську агресію. Ми не маємо доступу до даних з тимчасово окупованих територій, тому справжні цифри можуть бути ще жахливішими", - зазначив омбудсмен.

Лубінець також підкреслив важливість міжнародної підтримки у впровадженні Формули миру та поверненні українських громадян з полону та депортації. Він закликав до посилення протистояння росії, застерігаючи, що без рішучих дій міжнародної спільноти війна може поширитися за межі України.

"Україна вдячна за допомогу Німеччини, але нам потрібна ще більша підтримка всіх партнерів. Якщо ми хочемо зберегти демократію, цивілізовані країни мають діяти швидко та рішуче", - підсумував Лубінець.

Нагадаємо, у центрі Москви відбулася стрілянина, внаслідок якої загинули двоє людей, а щонайменше один отримав поранення. Інцидент стався біля офісу маркетплейсу Wildberries. Поліцейські затримали близько 30 осіб.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Румунії Анджел Тілвар закликав НАТО до рішучих дій у відповідь на порушення повітряного простору Альянсу російськими безпілотниками, спрямованими на Україну. Про це повідомляє Reuters.

Головне