Через російські безпілотники Румунія посунула засоби ППО поближче до кордону з Україною

Через російські безпілотники Румунія посунула засоби ППО поближче до кордону з Україною

Враховуючи нещодавні випадки з падінням уламків російських "шахедів" Румунія вирішила посилити свій захист і перемістила засоби ППО ближче до спільної з Україною ділянки кордону. Про це Reuters дізналось від власних високопоставлених джерел в обороні.

На додачу до цього, на Дунаї з боку Румунії з'являться додаткові спостережні пости та патрулі. Вказані заходи разом розгортанням додаткових бойових літаків F-16 та розширенням безпольотної зони, на думку видання, є свідченням "зростаючої стурбованості Румунії та НАТО тим, що війна може перекинутися на її територію".

Збройні сили Румунії вже звели дві споруди цивільного захисту (бомбосховища) поблизу кордону з Україною. Укриття з'явилися у селищі Плауру, навпроти якого - з іншого берега Дунаю - розташовується український Ізмаїл. Також влада потурбувалась, щоб на телефони місцевих жителів у разі виявлення російських дронів, що прямують у їх напрямку, приходили сповіщення.

Як відомо, тиждень тому Сполучені Штати перекинули до Румунії свої F-16 через падіння російських безпілотників. В.о. прес-секретаря НАТО Ділан Уайт заявив, що цей крок є чітким сигналом - Альянс захищатиме кожного союзника.

"У той час, як росія продовжує свою жорстоку агресивну війну проти України, ми спостерігаємо низку ударів по українській інфраструктурі в безпосередній близькості від території НАТО. Ми зберігаємо пильність і підтримуємо тісний контакт з союзниками в цьому регіоні", - наголосив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 вночі вересня російські сили здійснили атаку на поромну переправу “Орлівка” на кордоні України та Румунії за допомогою ударних безпілотників типу“шахед”. Цей інцидент призвів до тимчасового призупинення роботи цього пункту пропуску.

Головне