Через рекордну спеку врожай ранніх зернових скоротиться на 5%, пізні культури втратять близько 15%

Через рекордну спеку врожай ранніх зернових скоротиться на 5%, пізні культури втратять близько 15%

Через рекордну спеку врожай ранніх зернових скоротиться на 5%. Пізні культури втратять близько 15%. Про це сказав виконуючий обов'язки міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

За словами в.о. міністра аграрної політики Тараса Висоцького, постраждали на 10-15% південно-східні регіони. В центральних і північних регіонах ситуація краща.

Найбільше постраждає від спеки пізня група зернових: кукурудза, соя та соняшник.

"Є, на жаль, і негативний влив. Очевидно, що такі нетипово високі температури викликали стрес рослин і не можуть пройти непоміченими", - сказав він.

Водночас на пізню групу, кукурудзу, сою та соняшник, вплив буде більш значним.

"Виглядає так попередньо, що буде в більшості регіонів, не у всіх, знижена урожайність. На сьогодні виглядає, що вона буде менша на 15%", - сказав Висоцький.

Нагадаємо, українські кіберфахівці розпочали масштабну атаку на головну фінансову установу росії - Центробанк, який є ключовим спонсором військової кампанії проти України. Інтенсивність цієї кібероперації продовжує зростати.Про це повідомляє низка українських ЗМІ з посиланням на ГУР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Національної поліції викрили чинних і колишніх посадовців державного земельного кадастру на Київщині, які завдали державі понад 105 млн гривень збитків. 

Головне