Через повені в Непалі загинули понад 140 людей

Через повені в Непалі загинули понад 140 людей

Після двох днів інтенсивних дощів, які затопили долину навколо столиці Катманду в Непалі тисячі будинків опинилися під водою. Внаслідок стихійного лиха загинуло понад 140 людей, інформує ВВС.

Відомо, що за останніми даними, понад 50 людей зникли безвісти. Ще понад 100 цивільних зазнали поранень через стихійне лихо.

Рятувальні бригади та екстрені служби країни продовжують проводити евакуацію людей на вертольотах та надувних плотах.

"Незважаючи на те, що, за прогнозами, дощі продовжаться до вівторка, у неділю з'явилися ознаки деякого пом'якшення ситуації. Так, деякі жителі вже повернулися до своїх будинків, також продовжуються роботи з деблокування великих автомагістралей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у польському Західнопоморському воєводстві заборонили використовувати воду з річки Одра. Саме туди дійшла вода, що може бути забруднена внаслідок потужних повеней в країні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, південно-східне узбережжя США зазнало нищівного удару урагану "Хелен", який став одним з найпотужніших в історії регіону. Стихія, яка вразила Флориду, обірвала життя щонайменше трьох людей та залишила без електрики більш як 1,3 млн домогосподарств та підприємств.

 

Головне