Через постійни обстріли з Сумщини евакуювали майже 22 тисячі людей

Через постійни обстріли з Сумщини евакуювали майже 22 тисячі людей

Російські обстріли змушують тисячі жителів Сумщини залишати свої домівки. Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх під час зустрічі з координатором системи ООН в Україні Матіасом Шмале обговорили гуманітарні потреби регіону та перспективи співпраці з міжнародними організаціями.

Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація. 

Основна увага була приділена проектам у сферах освіти, медицини, підтримки ветеранів та внутрішньо переміщених осіб.

Володимир Артюх підкреслив важливість співпраці з міжнародними партнерами для прикордонного регіону, який щоденно зазнає обстрілів з боку ворога.

 

“Лише з початку року росіяни здійснили понад 10 тисяч обстрілів територій Сумщини, в той час як протягом минулого року таких ударів було 8 тисяч. Тільки за серпень росіяни здійснили більше 2200 обстрілів населених пунктів і територій Сумської області. Ворог застосовує потужну зброю проти цивільного населення, скидаючи керовані авіаційні бомби та FPV-дрони”, – зазначив начальник ОВА.

Щоб врятувати життя мирного населення, місцева влада проводить евакуацію. Загалом, з небезпечних районів вже виїхали понад 22 тисячі людей.

Артюх також повідомив про плани на встановлення 10 модульних будинків для 70 переселенців у Сумському районі та будівництво модульного містечка на 100 осіб у Сумах, яке розпочнеться на початку вересня за підтримки Шведського Червоного Хреста.

Матіас Шмале висловив готовність надавати всебічну підтримку в питаннях міжнародного співробітництва і підкреслив важливість відбудови та забезпечення безпеки. 

“Я ціную ваш управлінський підхід і розуміння співпраці на міжнародному рівні. Впевнений, що нас чекає продуктивна робота”, - зазначив координатор системи ООН в Україні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Україні вдалося повернути з територій, що перебувають під російською окупацією, ще 14 дітей.

Головне