Через обвалення стелі в школі Китаю загинуло 11 людей

Через обвалення стелі в школі Китаю загинуло 11 людей

В Китаї у середній школі обвалився дах у спортивному корпусі. Трагедія, як пише Reuters, сталась 23 липня у місті Ціцикар, що на північному сході країни.

Внаслідок руйнування бетонного даху загинуло 11 людей, більшість з яких - це юні волейболістки. Загалом на момент інциденту в приміщенні знаходилось 19 осіб, там як раз відбувалось тренування місцевої волейбольної команди.

"Команда складалася з учениць, відібраних із різних класів. Вони лише кілька днів тому повернулися до школи після змагань за містом", — розповів видання один зі свідків.

Разом з дітьми загинув і їхній тренер, пишуть місцеві медіа.

Як відомо, цими вихідними на північному сході КНР йшли зливи, які викликали повені та руйнування в деяких районах. Попереднє розслідування показало, що обвалення даху у навчальному закладі сталось через нехтування правилами безпеки під час проведення ремонтних робіт на об'єкті. Xinhua пише, що будівельники помістили перліт - мінерал, який може поглинати воду - на дах спортзалу під час будівництва навчального корпусу, що примикає до нього. Відповідно, під час дощів він набрав вологи, що і послужило причиною обвалення конструкції.

Правоохоронні органи вже затримали відповідальних осіб компанії, яка займалася ремонтом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у червні у Китаї у ресторані стався вибух, який забрав життя щонайменше 31 людини. Трагедія сталася у закладі громадського харчування Fuyang Barbecue в Іньчуані, адміністративному центрі регіону Нінся. Його було причинено протіканням ємності зі зрідженим нафтовим газом у приміщенні ресторану.

Головне