Через обстріли та пошкодження електромереж знеструмлені споживачі у семи областях

Через обстріли та пошкодження електромереж знеструмлені споживачі у семи областях

Через обстріли російськими військами та пошкодження електромереж були знеструмлені споживачі у семи областях України. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики в Telegram-каналі.

Як зазначається, у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях частина споживачів досі залишається без світла. Ремонтні бригади працюють у тих місцях, де це дозволяє безпекова ситуація.

За останню добу енергетики заживили майже 13 тис. споживачів. Більшість з них - мешканці Донеччини. У Херсоні водночас знеструмлено 2,7 тис. споживачів.

Крім того, знеструмлення сталось і в Київській області. Там через технологічні порушення буз світла залишились 388 споживачів.

Енергетики також змогли заживити кілька міст та областей. Зокрема, у Києві обірвався провід, після чого знеструмлювалися 9,7 тис. містян., але незабаром вони знову отримали електрику. На Чернігівщині дією захисту відключилася лінія 110 кВ. Це призвело до знеструмлення семи населених пунктів. Ведуться відновлювальні роботи, але споживачів вже підключили до резервної лінії.

Також на Львівщині була знеструмлена одна лінія через несприятливі погодні умови, але споживачі без світла не залишились.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, усі заклади охорони здоров'я в Україні, які законтрактовані з Національною службою здоров'я (НЦЗУ), забезпечені генераторами, а деякі ще й сонячними панелями.

Головне