Через обстріли та негоду знеструмлено 635 населених пунктів

Через обстріли та негоду знеструмлено 635 населених пунктів

Окупанти обстріляли об'єкт генерації на півдні України. Тепер через обстріли та негоду знеструмлено 635 населених пунктів.

Про це повідомили пресслужби Міненерго та Укренерго.

На Чернігівщині внаслідок обстрілів знеструмлено 16 населених пунктів повністю і п'ять – частково, всього без світла залишилися 1400 споживачів.

У Херсоні без електроенергії 4000 споживачів, із них 746 абонентів - унаслідок підтоплення, спричиненого підривом Каховської ГЕС. 

У Запорізькій області через обстріли знеструмлено 64 населені пункти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник Мінцифри Михайло Федоров анонсував появу в Україні услід за "Армією дронів" ще двох - "Армії роботів" та "Армії РЕБ". Відповідне оголошення він зробив в ході бізнес-форму ForbesTech-2023. ,

"Будемо спиратися на нашу ідеологію – відкриття ринку, прозорість і максимальна можливість залучити підприємців, які вже створювали різні продукти та вміють масштабувати продукти", - цитує його заяву на заході "Інтерфакс-Україна". 

Як відомо, проєкт "Армія дронів" був розпочатий в Україні в липні 2022 року. Ця комплексна програма, започаткована Генштабом ЗСУ, Мінцифрою, Міноборони та Держспецзв'язку, включає в себе закупівлю безпілотних літальних апаратів, їх ремонт, навчання операторів та стимулювання масового виробництва БпЛА в Україні. 

 

Головне