Через негоду знеструмлено 2046 населених пунктів, - Укренерго

Через негоду знеструмлено 2046 населених пунктів, - Укренерго

Через негоду в Україні було знеструмлено 2046 населених пунктів. Найскладніша ситуація спостерігається в Полтавській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській та Кіровоградській областях.

Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" в Telegram-каналі. Як зазначається, енергетики заживили три високовольтні повітряні лінії у південних регіонах, водночас відключеними залишаються ще чотири високовольтні повітряні лінії. Усі вони було пошкоджені через погодні умови.

Наразі сильний вітер і мокрий сніг суттєво ускладнюють ремонт високовольтних ліній. При цьому у мережах відключено ще 32 повітряні лінії 110-35 кВ.

Станом на ранок понеділка, 27 листопада, через негоду залишились без електрики 2046 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях. Внаслідок бойових дій та інших причини ще 530 населених пунктів не мають енергопостачання. Обстрілами було пошкоджено мережі в Донецькій, Харківській, Херсонській, Сумській, Чернігівській областях.

Крім того, аварійно-відновлювальні роботи триватимуть у залежності від безпекової ситуації та дозволу від військовослужбовців.

Також протягом останньої доби в аварійний ремонт потрапив блок на одній із теплоелектростанцій. Вночі обстріл з боку росіян завдав пошкоджень обладнанню і теплоелектростанції у регіоні на сході країни. Зупинки роботи не було.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві сильний вітер пошкодив найбільший прапор України. Пошкоджений прапор знімають із флагштока, його замінять на новий як тільки покращаться погодні умови.

Головне