Через негоду без світла залишилися 67 населених пунктів в Україні, – Міненерго

Через негоду без світла залишилися 67 населених пунктів в Україні, – Міненерго

Через негоду без світла наразі залишилися 67 населених пунктів в Україні. Напередодні ще 64 населених пункти, які були знеструмлені через негоду, заживили.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України в Telegram-каналі. Зокрема, у Дніпропетровській області залишаються без електроенергії 17 населених пунктів, а загалом – понад 2,1 тис. споживачів. Водночас в області протягом останньої доби повернули світло для понад 7,4 тис. споживачів. Усі вони залишались без світла внаслідок негоди.

Також через ворожі обстріли в Донецькій області від газопостачання відключено 648 споживачів.

На Запоріжжі в суботу, 13 січня, без електроенергії були близько 3,5 тис. точок обліку. Наразі енергетикам вдалось заживити 17 населених пунктів та 5,3 тис. абонентів у регіоні.

У Кіровоградській області негода призвела до пошкодження повітряних ліній обленерго. Через це були знеструмлені 33 населені пункти, тобто понад 3,4 тис. споживачів.

На Миколаївщині також через негоду залишились без електрики 16 населених пунктів (509 побутових та 48 юридичних споживачів). Протягом доби енергетикам вдалось заживити близько 900 побутових споживачів та 80 юридичних. 

У Сумській області знеструмлення відбулось через обстріли з боку російських військ. Зокрема, було відключено майже 7 тис. споживачів, але ввечері в суботу, 13 січня, світло їм повернули. Зранку 14 січня було також знеструмлено один населений пункт – тривають відновлювальні роботи. Причиною аварії стало технологічне порушення.

У Харківській області внаслідок бойових дій без електрики залишилась повітряна лінія 110 кВ, але всі споживачі вже заживлені. У регіоні наразі залишаються знеструмленими 65 населених пунктів (15,9 тис. абонентів).

На Чернігівщині через обстріли з боку рф без світла перебувають 1,2 тис. споживачів у 18 населених пунктах регіону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві правоохоронці та надзвичайники врятували чоловіка, який сильно змерз та ледь міг говорити. Він застряг під трубами теплотраси.

Головне