Через часті атаки рф на енергетику ми не завжди можемо передати повний обсяг електроенергії до споживачів - Гринчук

Через часті атаки рф на енергетику ми не завжди можемо передати повний обсяг електроенергії до споживачів - Гринчук

Через регулярні атаки рф на об'єкти енергетичної інфраструктури виникають труднощі з постачанням повного обсягу електроенергії споживачам. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Вчорашні дронові атаки в Житомирській та Чернігівській областях призвели до відключень повітряних ліній та обладнання на підстанціях.

Енергетики вже відновили більшу частину відключених внаслідок атаки об'єктів, проте процес ліквідації наслідків ще триває. Часті пошкодження та мережеві обмеження створюють перешкоди для повноцінного електропостачання.

Наголошується на необхідності якнайшвидшого відновлення роботи пошкодженого обладнання "Укренерго" для забезпечення додаткових потужностей та покриття дефіциту в енергосистемі.

"Зараз енергетики більшу частину відключених внаслідок атаки заживили - триває ліквідація наслідків. Але через часті пошкодження і мережеві обмеження ми не завжди можемо передати повний обсяг електроенергії до споживачів. "Укренерго" повинно в найшвидші терміни відновити роботу цього обладнання, щоб система мала додаткові потужності для покриття дефіциту потужності", - додала Гринчук.

Нагадаємо, у ніч проти 26 липня російські війська атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Житомирській та Чернігівській областях. Про це повідомили в "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у списку потенційних жертв підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон був також народний депутат Максим Бужанський. Про це він повідомив на брифінгу МВС.

Головне