Через бойові дії та погоду в Україні знеструмлено 602 населені пункти, - "Укренерго"

Через бойові дії та погоду в Україні знеструмлено 602 населені пункти, -

В Україні залишаються знеструмленими 602 населені пункти. Особливо постраждали Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Чернігівська, Херсонська та Харківська області, де значна частина населених пунктів повністю або частково залишилися без електропостачання.

Про це повідомляє “Укренерго” у своєму Telegram.

У Київській та Одеській областях негода спричинила знеструмлення 38 населених пунктів. Негативні погодні умови посилили ситуацію, створюючи додаткові виклики для відновлення електропостачання. У Дніпропетровській та Черкаській областях, з технічних причин, частина споживачів також залишилася без електроенергії. На сході стан енергосистеми критичний через масовані обстріли. 

Українська енергосистема продовжує функціонувати в умовах дефіциту потужності. Споживання електроенергії зростає -  12 вересня воно було на 4,5% вищим, ніж минулого дня. 11 вересня, для подолання цього дефіциту було застосовано аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.

Імпорт електроенергії в Україну відбуватиметься з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг імпорту складе 16 111 МВт*год, з максимальною потужністю до 1247 МВт у пікові години.

Сьогодні є необхідність в ощадливому споживанні електроенергії протягом всієї доби”, - нагадали в “Укренерго”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф у ніч проти 12 вересня завдали удару по Конотопу в Сумській області. В результаті обстрілів є руйнування та постраждалі.

Головне