Через блокування на українському кордоні зросли ціни на перевезення

Через блокування на українському кордоні зросли ціни на перевезення

Через блокувань руху вантажівок на українському кордоні з Польщею та Румунією ціни на перевезення зросли на 15-20%.  Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

"Кожен день простою автомобілів коштує грошей, тому ціни на перевезення зростають на 15-20%. Також треба враховувати стан наших перевізників, водіїв. Зараз не найкращі погодні умови, не найприємніше стояти у цих чергах як на румунському, так і на польському кордоні", — наголосив заступник міністра.

Станом на грудень понад 85% агроекспорту з України складають перевезення морем. З них близько 80% здійснюють з одеських портів, менше ніж 20% становить експорт через "Дунайський шлях".

Нагадаємо, Естонія планує припинити фінансування освіти російською мовою та прагне перейти на єдину естонськомовну освіту. Про це повідомила прем'єр-міністерка країни Кая Каллас, передає TV3.

Як повідомляє TV3, прем'єр-міністрка країни Кая Каллас зазначила, що уряд "не має наміру зросійщувати естонських дітей": "Навпаки, уряд має намір припинити фінансування російськомовної освіти і перейти на єдину естонськомовну освіту", – зазначила вона.

Як писали "Ми-Україана" раніше, російські окупаційні війська протягом минулого року зібрали та вивезли з тимчасово окупованих територій України 4,8 млн тонн українського зерна. Про це повідомив Центр національного спротиву.

У Центрі розповіли, що на тимчасово окупованих територіях України діє схема, коли всі аграрії мають здавати зерно окупантам за фіксованою ціною в рази нижчою від ринкової, а потім гауляйтери перепродують зерно і забирають різницю.

 

Головне