Череватий: Вагнерівці за добу здійснили 350 обстрілів, тому важко говорити про якийсь "снарядний голод"

Череватий: Вагнерівці за добу здійснили 350 обстрілів, тому важко говорити про якийсь

Окупанти здійснили за добу 350 обстрілів на Бахмутському напрямку. Тому говорити про "снарядний голод" у ПВК "Вагнера", які воюють на цьому напрямку, важно. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Поки що головною атакуючою структурою (на Бахмутському напрямку, - ред.) залишається злочинна організація "Вагнера". 23 рази за цю добу відбулися боєзіткнення на Бахмутскому напрямку. 350 разів ворог обстріляв ствольною і реактивної артилерією наші позиції, 4 нальоти було. 138 окупантів було знищено, 182 зазнали поранень. Підбитий танк Т-72, самохідна артилерійська установка "Гвоздика", станція радіоелектронної боротьби, 3 БПЛА і 3 польові склади з боєприпасами", - розповів Череватий.

При цьому він наголосив, що 350 обстрілів, здійснених "вагнерівцями", явно не свідчать про "снарядний голод" у ПВК. 

Крім того Череватий розповів, чи зайшли вже у Бахмут "кадирівці", як це обіцяв зробити голова Чечні.

"Поки що з того, що ми бачимо на нашому напрямку, це штурмові загони "Вагнера", повітряно-десантні підрозділи армії окупанта. І навіть з того, що я бачив у публічному просторі, то тільки сьогодні вони (Пригожин і Кадиров, - ред.) обмінялися такими пропозиціями. Один готовий здати пост, а інший - зайти. Тому поки ні, ще немає їх на позиціях. І як я вже доповідав, що ведуть бойові дії саме "вагнерівці", - наголосив речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про готовність замінити ПВК “Вагнера” у Бахмуті у разі відходу групи з міста. Згодом засновник групи “Вагнера” Євген Пригожин заявив, що ПВК готова вийти з Бахмута і передати свої позиції бійцям Кадирова

Головне