Чехія вже поставила Україні 50 тисяч снарядів в рамках своєї ініціативи

Чехія вже поставила Україні 50 тисяч снарядів в рамках своєї ініціативи

У Чехії розповіли додаткові подробиці щодо своєї ініціативи з закупівлі боєприпасів для України. Про це повідомляє Ceske Noviny.

Перша партія боєприпасів вже прибула в Україну деякий час тому, запевняє премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала.

Міністерка оборони Яна Чернохова уточнила, що йдеться про 50 тисяч боєприпасів. Чехія співпрацювала з Німеччиною в питанні доставки. Перша частина з 180 000 боєприпасів, які фінансуються за рахунок німецького внеску.

За словами прем'єра, гроші, виділені чеським урядом, будуть витрачені на закупівлю боєприпасів у чеської компанії STV Group.

До ініціативи приєдналися 18 країн, з яких 15 пообіцяли виділити гроші, додала Чернохова.

За словами Фіали, десятки тисяч одиниць боєприпасів будуть регулярно доставлятися в Україну щомісяця. Мета – доставити до 500 000 одиниць до кінця року, ця кількість наразі фінансово забезпечена, додав він.

Нагадаємо, війська російської федерації знову обстріляли Харків КАБами. Під ворожий удар потрапив Київський район - приватні житлові будинки, а також гуртожиток одного із вишів. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Українські захисники витіснили російські сили з мікрорайону Канал у місті Часовому Яру у Бахмутському районі Донецької області. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Головне