Чехія не відправлятиме своїх інструкторів до України

Чехія не відправлятиме своїх інструкторів до України

Чехія не буде відправляти своїх військових інструкторів до України. Натомість Прага може підготувати 4 тисячі українських бійців на своїй території. Про це повідомила міністерка оборони країни Яна Черночова.

"Як тільки ми отримуємо інформацію про те, що набір заповнений, ми надаємо наші навчальні приміщення та інструкторів. Я думаю, що це того варте", - додала Черночова.

Вона пояснила, що такі країни як Франція розглядають можливість відправки інструкторів до України через свою віддаленість від неї, оскільки транспортування українських військ не мало б логістичного сенсу.

"Від словацько-українського кордону до нашої річки Лібава кілька сотень кілометрів, - пояснила вона. - Тому я можу сказати за Чеську Республіку, що ми не плануємо і не планували нічого подібного на цей час".

За її словами, 2023-го Чехія уже підготувала 4 тисячі українських військових, а цьогоріч погоджена підготовка такої ж кількості бійців.

Нагадаємо, новопризначений посол України у Великій Британії Валерій Залужний вже завершує підготовку до початку дипломатичної роботи у Сполученому Королівстві. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ситуація в енергосистемі залишається складною, зберігається великий дефіцит потужності. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник.

Головне