Чехія має допомагати Україні, інакше з росією зіткнемося вже ми - голова МЗС Чехії

Чехія має допомагати Україні, інакше з росією зіткнемося вже ми - голова МЗС Чехії

Чехія має допомагати Україні, інакше з росією зіткнемося вже ми. Про це повідомив голова МЗС Чехії. 

Про це Ян Ліпавський заявив в інтерв'ю ČTK. За його словами, головним завданням Праги є стримання росії якомога далі від чеських кордонів.

"Ми повинні пам'ятати, що в Україні ми стримуємо імперську експансію РФ, яка також гострить зуби на центральноєвропейський регіон, на країни Балтії. Якщо Україна впаде, ми зіткнемося з рф трохи ближче – буквально на кордонах Євросоюзу, дуже близько до Чехії, і ми не повинні цього допустити", – сказав Ліпавський.

Міністр також заявив, що Україна та Молдова демонструють високу мотивацію та зусилля, щоб наблизитися до ЄС, і Прага повинна допомогти їм у цьому.

"Якщо Україна впаде, ми зіткнемося з росією трохи ближче – буквально на кордонах Євросоюзу, дуже близько до Чехії, і ми не повинні цього допустити", – додав він.

Нагадаємо, Байден вважає, що президентів США можуть переслідувати за кримінальними звинуваченнями. Про це пише видання Bloomberg.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у коментарі для журналіста сказав, що "не бачить жодної" причини, чому президенти США повинні мати абсолютний імунітет від судового переслідування, як про це каже експрезидент та лідер республіканців Дональд Трамп.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з міста Авдіївка, що в Донецькій області, за минулий тиждень, з 18 до 24 грудня, вдалося евакуювати ще 14 місцевих мешканців.

Про це заявив керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш в програмі "Лінія фронту" на каналі "Ми - Україна". Він розповів про труднощі з евакуацією мирних жителів Авдіївки.

 

Головне