Чехія готова продовжувати пошуки артснарядів для України, але потрібне фінансування

Чехія готова продовжувати пошуки артснарядів для України, але потрібне фінансування

Уряд Чехії готовий продовжувати шукати та постачати в Україну боєприпаси, але для закупівель додаткових партій потрібне фінансування союзників. Про це повідомила міністерка оборони Чеської Республіки Яна Чернохова, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"І президент, і прем’єр-міністр чітко декларували обіцянку щодо 500 тисяч одиниць боєприпасів, ми свою обіцянку повністю виконаємо до кінця року", - зазначила вона.

За словами Чернохової, чеська влада обговорить питання фінансування на саміті НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня.

"Чехія потребує подальших фінансових внесків, з яких складатиметься бюджет для закупівлі військового матеріалу на користь України", - додала міністерка.

Чернохова не стала конкретизувати весь обсяг військової допомоги, яку Чехія уже надала Україні, та плани, але зауважила, що "ще є що передати".

Нагадаємо, що з початком липня в Польщі запроваджено оновлення до законодавства щодо підтримки переміщених осіб з України. Відтепер польські сім'ї, які надають житло українським біженцям, втрачають право на отримання грошової компенсації від держави.

Як писав "Ми-Україна" раніше, НАТО продовжить надавати військову допомогу Україні, навіть якщо Дональда Трампа переоберуть президентом США.

Головне