Чехія ввела санкції проти головного будівельника російських ракет

Чехія ввела санкції проти головного будівельника російських ракет

Чехія ввела санкції проти головного будівельника російських ракет. Під обмеження, зокрема, потрапили три людини. Серед них - директор АТ "Тактичне ракетне озброєння" Борис Обносов.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, передає видання České noviny. Як зазначається, за пропозицією міністра закордонних справ країни Яна Ліпавського до списку національних санкцій увійшли російський бізнесмен Борис Обносов і його родичі. Йдеться про чоловіка і дружину Ростислава і Ольгу Зорікових. Остання є дочкою Обносова.

Зовнішньополітичне відомство Чехії пропонує внести імена до санкційного списку Євросоюзу.

За інформацією МЗС, Обносов є генеральним директором державного холдингу КРТВ. Він виробляє системи озброєння і постачає їх збройним силам режиму російського президента Володимира Путіна. Зокрема, АТ "Тактичне ракетне озброєння" виробляє ракети Х-35.

Водночас Зорікови мають родинні зв'язки з Обносовим і отримують від цього особистий зиск, володіють і користуються елітною нерухомістю та автомобілями в Чехії. Ольга Зорікова - дочка Обносова, Ростислав Зоріков - її чоловік.

"Російський олігарх, який стоїть за виробництвом ракет, що вбивають невинних українців, повинен нести наслідки. Так само, як ті, хто насолоджується розкішшю в Чехії на гроші від торгівлі смертю", - наголосив Ліпавський.

Для усіх трьох включення до списку санкцій означає заборону на в'їзд і перебування в Чехії. Також тепер вони не можуть проводити будь-які фінансові операції через чеські юридичні особи або заморозити будь-які активи у країні, за що відповідає Бюро фінансового аналізу.

Нагадаємо, Сполучені Штати 11 серпня оголосили про запровадження санкцій проти чотирьох російських мільярдерів, а також Російського союзу промисловців та підприємців.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів про чергову порцію санкцій проти росії. За його словами, рф має перетворитися на відсталий уламок цивілізації.

Головне