Чехія передала Україні симулятор для підготовки пілотів до роботи на літаках F-16

Чехія передала Україні симулятор для підготовки пілотів до роботи на літаках F-16

Чехія передала Україні симулятор для підготовки українських пілотів до роботи на літаках західного зразка F-16.Про це повідомили в Офісі Президента.

“На цьому симуляторі українські військові нині вивчають особливості сучасної техніки та її можливості”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що президент України Володимир Зеленський, під час огляду симуляторів, випробував роботу комплексу на практиці та влучив в одну з віртуальних мішеней - Ту-95.

За словами глави держави навчання українських пілотів на літаках F-16 розпочнеться вже у серпні. Україна вже формувала групу пілотів для навчань на F-16. 

Як ми писали раніше, визначено першу групу з восьми українських пілотів, які візьмуть участь у тренуваннях на винищувачах F-16.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський розповів, коли почнуться навчання пілотів на сучаних винищувачах F-16. За його словами, це має статися вже цього місяця.

Як повідомляли “Ми-Україна”, якщо в України будуть F-16, то країна не буде залежати від російського шантажу в експорті українського зерна. 

Головне