Часу залишилось до 16 березня: зареєстровані в рф авто мають виїхати з Фінляндії

Часу залишилось до 16 березня: зареєстровані в рф авто мають виїхати з Фінляндії

Транспортні засоби з російською реєстрацією зобов'язані виїхати за межі Фінляндії до наступної суботи, 16 березня. Про це нагадав фінський мовник Yle. 

Водночас у Митній службі Фінляндії ще остаточно не вирішили, що буде з тими автомобілями, які проігнорують розпорядження. Голова відділу контролю відомства Самі Ракшіт розповів, що оцінка проводитиметься по кожному окремому авто, фахівці встановлюватимуть, чому ТЗ досі не фінській території, як довго він тут знаходиться тощо.  Більш детальний алгоритм дій ще напрацьовується. 

Як відомо, влада Фінляндії оголосила про заборону на в'їзд на територію країни зареєстрованих у рф автівок торік у вересні. 

У лютому стало відомо про наміри Фінляндії назавжди закрити два пункти пропуску - "Паріккала" та "Інарі" - на кордоні з росією. Певний час обидва КПП не працювали, один - через санкції ЄС про рф, інший - через зупинення імпорту деревини.

Нагадаємо, міністр оборони Фінляндії Антті Хакканен заявив, що його країна не проти застосування Україною переданої їй зброї по території росії. У фінському парламентському комітеті з оборони не встановлювали для нашої держави жодних обмежень щодо наданої Гельсінкі зброї. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони Естонії заборонило продаж товарів компаній, які продовжують бізнес на території російської федерації. Йдеться, зокрема, про продукцію PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International, яких включено до міжнародних спонсорів війни. 

Головне