Часів Яр: ворог втрачає до 70% техніки під час кожного штурму, - Федоренко 

Часів Яр: ворог втрачає до 70% техніки під час кожного штурму, - Федоренко 

Військовослужбовці рф продовжують ударно-штурмові дії на Бахмутському відтинку фронту, зокрема у напрямку Часового Яру. Завдання взяти місто до 9 травня перед російським солдатами поставило військове керівництво рф, нагадав в ефірі марафону "Єдині новини" командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади.

"Відповідно, російське окупаційне військо сконцентровує сили і засоби для того, щоб продовжувати тиск на Часів Яр. Також додатково ворог тисне по флангах - населені пункти Богданівка та Іванівське - щоб взяти Часів Яр в "лещата". Противник під час цих ударно-штурмових дій, попри те, що у Сил оброони є нестача боєприпасів, несе шалені втрати, як у живій силі, так і в легкоброньованій техніці. Вдумайтесь, під час вчинення ударно-штурмових дій ворог втрачає на полі бою під час кожного штурму від 40% до 70% тої техніки, яка бере участь в цих діях", - зазначив він. 

Втім величезні втрати росіян не зупиняють, вони підтягують резерви і продовжують йти в бій. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий оглядач Денис Попович переконаний, що наказ російського командування "взяти" Часів Яр під Бахмутом до 9 травня дуже малоймовірно буде втілений у життя. На його переконання, цей наказ віддав голова Міноборони рф Сергій Шойгу, який хоче зробити подарунок Володимиру Путіну до 9 травня. Експерт додав, що це бажання " дуже-дуже слабко співставляється з реальністю".  

Головне